Met Johan de Jong is de vijfde generatie actief in het slagersvak. Zijn opa, Jan de Jong, begon in 1938 in het pand aan de Nieuwstraat 63 waar de zaak tot 16 september 2006 gevestigd is geweest. Op 20 september 2006 werd er verhuisd naar de huidige locatie aan de Raadhuisstraat. De verschillen met toen zijn groot. "Er werd zelf geslacht, ook boeren die het vlees dan verdeeld in porties thuiskregen.
Mijn opa ging destijds zelf op pad om varkens en koeien te kopen. En de karkassen hingen in de winkel. Zijn vader, Guus de Jong, nam in 1968 het bedrijf over. "Dat ging allemaal sneller dan verwacht, want mijn opa was nog jong toen hij plotseling is gestorven." Ongeveer vijftien jaar geleden kwam er een eind aan het zelf slachten en ook het assortiment veranderde in de loop van de tijd met een uitgebreider aanbod onder andere in specialiteiten, kant en klare producten en salades.
Als "klein manneke" hielp Johan al mee. "Ik kan me niet herinneren dat ik ooit iets anders heb willen worden dan slager. Het begon spelenderwijs en later hielp ik mee in de weekenden en tijdens vakanties. Na de havo ben ik naar de slagersvakschool in Utrecht gegaan en vervolgens heb ik nog 1,5 jaar bij twee andere keurslagers in Eindhoven gewerkt. Zowel mijn vader als ikzelf vond het verstandig om ook eens buiten het eigen bedrijf te kijken. Na de opleiding ben ik cursussen blijven volgen, want je moet op de hoogte blijven van actuele ontwikkelingen. Zoals op het gebied van catering en Partyservice.